WordPress websites


Waarom WordPress website laten maken? Lees wat de 10 redenen zijn om voor WordPress te kiezen. Momenteel is het marktaandeel van WordPress 32,5%. Een actuele ontwikkeling is dat op 6 december 2018 WordPress 5.0 is uitgerold. Het advies is om de ingebouwde websitebuilder, Gutenberg, pas later in 2019 te gaan gebruiken als je al een werkende site hebt (met al een pagebuilder). Als standaard WordPress thema geldt nu het Twenty Nineteen (2019) WordPress theme.

Waarom-WordPress-website-laten-maken-updatesWaarom een WordPress website laten maken? Dat is vaak de eerste vraag als ik klanten in Utrecht tref om een nieuwe website te bespreken. WordPress is een flexibel en eenvoudig website CMS dat je content goed vindbaar maakt in Google. Het is een wereldwijd systeem dat betrouwbaar is en je zeer veel mogelijkheden biedt.

WordPress gebruiken, maakt je sowieso minder afhankelijk van bijvoorbeeld een onbekend maatwerk CMS. Als de ondersteuning daarvan stopt, zit je klem met je content en moet je migreren, wat kostbaar is. Je kunt gratis van start gaan met WordPress thema’s en plugins. Waarom WordPress websites populair blijven, is omdat het gebruikersgemak hoog is, je lay-out flexibel is en omdat antwoorden altijd online te vinden zijn.

WordPress is gratis te downloaden, het is open source software, waardoor iedereen mee kan ontwikkelen. Open Source betekent dat het systeem voortdurend wordt vernieuwd. Er zit in principe geen commercieel gewin achter. WordPress is een gratis CMS. Daar komt bij dat je wel kunt betalen voor extra software, plugin’s en thema’s. In dat geval lees je dat het gaat om premium plugins of om premium WordPress thema’s. Zijn je eisen niet al te hoog dan kun je zelfs ook nog uit de voeten met gratis versies.

Waarom WordPress? Een eenvoudig CMS!

Het WordPress website CMS past uitstekend in wat meer kleinschalige omgevingen waar webredactie niet verbonden is met een workflowproces. Het CMS heeft geen ingebouwde controles als er meer personen tegelijkertijd ingelogd staan, al functioneert dit wel prima zolang iedereen maar aan de eigen pagina’s of berichten werkt.

Het WordPress CMS past ook bij grotere organisaties. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan campagnesites, of (tijdelijke) HR websites. Het user-management is in die gevallen ook simpel.

Related Post